Freddie Mercury: deze 12 weetjes kende je waarschijnlijk nog niet!


Wie aan Queen denkt, denkt ook meteen aan Freddie Mercury. Deze iconische zanger is al wat jaren dood, maar nog steeds niet vergeten. Wat weten wij van hem?

Wat weten we van Freddy Mercury?

De onbetwiste nummer één van de Top 2000 is al jaren Bohemian Rhapsody van de supergroep Queen. In 2018 werd er eindelijk een film gemaakt over Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor.

Via: pixabay.com

Maar wie was eigenlijk zanger Freddie Mercury echt? Wat weten we nog niet van deze flamboyante zanger? We hebben 12 weetjes over deze held op een rijtje gezet.

Advertentie

1. Farrokh watte?

Op 5 september 1946 kwam Farrokh Bulsara ter wereld. Pas in 1970, toen hij begon met Queen, veranderde hij officieel zijn naam in Freddie Mercury.

2. Zanzibar…

We kennen Freddie natuurlijk als een op en top brit, maar hij werd in Stone Town, Zanzibar (nu Tanzania) geboren. Zijn familie ging daar wonen omdat Freddie’s vader een baan kon krijgen bij het British Colonial Office. Er zijn beelden van zijn geboortehuis.

Advertentie

3. Freddie en religie

Freddie en zijn familie hielden er een hele oude religie op na, namelijk  ZOROASTRIANISM. Freddie heeft er in zijn verdere leven weinig meer mee gedaan, maar op zijn begrafenis was er wel een Zoroastrianische priester aanwezig.

4. Het logo van Queen

Het iconische logo van Queen kwam ook uit de geest van Freddie. Hij was afgestudeerd aan Ealing Art College, dus hij kon meer dan alleen maar zingen. Het logo bestaat uit de sterrrenbeelden van de leden van Queen. Twee leeuwen voor John Deacon en Roger Taylor, een krab voor Brian May en twee feeërieke maagden voor Freddie zelf. De “Q” en de kroon zijn er voor de naam en een machtige feniks als beschermer van alles.

.

5. Zenuwachtig

Op het podium was Freddie echt een wild dier, maar buiten de spotlichten om was hij juist heel erg verlegen. Daarom zijn de interviews met hem erg schaars. Hieronder zijn laatste.

Advertentie

6. AIDS

Freddie overleed onverwacht aan de gevolgen van AIDS. Juist omdat hij het zo geheim hield, was iedereen verrast door het plotselinge nieuws. Pas een dag voordat hij overleed, deelde hij het treurige nieuws met de wereld.

Op de volgende pagina meer over Freddie Mercury, wat dacht je van zijn kat (en lied hierover)? (zie #7)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

2 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!