12 foute liedjes die jij als kind luidkeels meezong


Via: youtube.com (caption) | Kinderen voor Kinderen

De liedjes van K3 en Kinderen voor Kinderen zijn erg aanstekelijk. Jij zong ze als kind luidkeels mee, al dan niet met de bijhorende danspasjes. Vandaag ken je de liedjesteksten waarschijnlijk nog steeds uit je hoofd. Nu moet je eens stilstaan bij sommige teksten. Deze 12 foute liedjes lijken niet zo onschuldig als ze zijn…

Foute liedjes: songs die jij meezong!

Tja, als kind word je ook gewoon meegesleurd in de ideeën van volwassenen en dat bewijzen onderstaande 12 foute liedjes wel. Voor de duidelijkheid, we hebben het hier om bewuste teksten en dus geen mama appelsap. De oude K3 is een redelijke motor voor deze lijst! Deze kinderhits bevatten op z’n zachts gezegd dubbele betekenissen, waar jij je waarschijnlijk nooit bewust van was… maar je ouders wel!

Via: Wikimedia Commons | Theohendriks, CC

Advertentie

1. Heyah Mama – K3

Heyah Mama was een van de hits waarmee K3 doorbrak. Het doelpubliek van de meidengroep lag misschien nog niet zo goed vast, want de tekst van dit liedje is niet gewoon subtiel, maar behoorlijk duidelijk: “Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden, jij mag me verslinden. Doe het heel zachtjes, geen kreetjes en geen lachjes.” En dit is maar een van de vele foute liedjes die jij als kind meezong.

2. Het Tietenlied – Kinderen voor Kinderen

Natuurlijk kent iedereen de eerste echte hit van Elise, toen nog onder de noemer Kinderen voor Kinderen. Het lied ging over die vrouwelijk bobbels, die zo rond de puberteit opeens verschijnen. Nu is de strekking op zich al wel hilarisch voor kinderen en was het nummer daarom niet voor niets populair, maar in het lied zit ook nog een extra sneer verstopt: “Yvonne heeft ze ook wel, maar dat is alleen maar vet”

3. Oya Lélé – K3

Nummer twee: Oya Lélé. In dit nummer zijn de foute woorden vervangen door zelfverzonnen varianten. “Oye oya lélé, ik geef je een stiekeme zoen, oye oya lélé, en niemand die merkt wat we doen.” Hiermee heeft Studio 100 op veilig gespeeld: de mama’s en papa’s begrepen de liedjesteksten maar al te goed, en de kinderen bleven ze onschuldig meezingen. Een win-winsituatie!

4. Candy Shop – 50 Cent

Iets recenter, maar wellicht dat toch enkele lezers van EnToen.tv hier groot mij zijn gebracht en die ‘onschuldige’ liedje fijn hebben meegezongen. Dan te beseffen dat 50 Cent heel wat anders bedoelt met z’n: “I’ll take you to the candy shop, I’ll let you lick the lollipop! Go ‘head girl don’t you stop, keep going ’til you hit the spot, whoa”

5. Dokter Dokter – K3

In Dokter Dokter zingen de meiden van K3 “Ik krijg het koud als je zacht in m’n oor bijt.” Dit is lichtjes verontrustend. Waarom bijt een dokter in een oor? Over wat voor dokter spreken we?

Advertentie

6. Doe de Kangoeroe – The Buzz Klub

Doe de Kangoeroe van The Buzz Klub was een hit, en een van de foute liedjes die jij als kind meezong. Want tegelijkertijd was het nummer ook een lesje biologie. “Je moet trekken, je moet tollen, overstag gaan, rollebollen.” Zo, dat weten we dan ook weer.

We hebben nog meer foute kinderliedjes op de volgende pagina. Wat dacht je van Buzz Klub of die ene Kapitein…? (zie 10)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!