The A-Team: 15 explosieve feiten die je nog niet wist


A-Team

“I love it when a plan comes together”, “Shut up, fool”, “Suckers”. Zomaar wat uitspraken uit de hitserie The A-Team. Deze actieserie uit de jaren 80 laat zelfs nu nog z’n sporen achter. Alhoewel veel mensen deze geweldige actie-serie waarschijnlijk gezien hebben, zal niet iedereen deze 15 feitjes van The A-team weten…

Nostalgie met The A-team

Maar waar ging het eigenlijk over? De A-Team werd in 1972 naar Vietnam gezonden om daar de Bank van Hanoi te beroven. Door het stelen van het goud aldaar hoopten ze zo de oorlog in Vietnam te beeindigen. Ze slaagden wonderwel in hun geheime opdracht, maar toen bleek dat hun baas vermoord was door verraders en zij hun eigen onschuld niet konden bewijzen, werden ze gezien als criminelen en kwam iedereen achter hen aan. Daarna doken ze onder en kwamen alleen nog in actie als er vooral dames in nood waren.

Advertentie

1. Remake

Goed, dit nieuws is dus heet van de pers. We hebben de berichten al op Internet gevonden, maar we kunnen nog geen officiële mededeling vinden. Toch delen we het graag, want het is gaaf nieuws. The A-Team gaat namelijk in de remake. Er komt een nieuwe serie. Deze keer met mannen en vrouwen. We kunnen niet wachten!

2. The A-team in Nederland

In 1984 kwam bijna het voltallige A-Team naar Nederland. Bijna dus, want George Peppard was er niet bij. Hannibal dacht dat hij als enige uitgenodigd was om naar Nederland te komen. Toen hij hoorde dat – natuurlijk – het hele team werd verwacht, besloot hij om toch niet aan het hele circus mee te doen. Hij voelde zich namelijk de enige echte ster van de serie en wilde liever al die 15.000 fans voor zichzelf houden.

3. Net zo populair als The Beatles

Zoals de video boven al liet zien, The A-Team was mateloos populair in Nederland. 15.000 kinderen stonden ze op te wachten toen ze in Nederland aankwamen en ze waren zelfs te zien in de TV-show van Ivo Niehe.

4. You fools!

Nu we het toch over sterren hebben, die echte ster van de serie was natuurlijk de sterke Mr. T. Hij zette deze B.A. Barracas briljant neer in de serie. Natuurlijk deed hij precies hetzelfde in Rocky III, maar met zijn bling, bling viel hij zo op, dat hij meteen horden fans kreeg.

5. Bad Attitude

B.A., waar staat dat eigenlijk voor? Veel mensen denken meteen aan Bad Attitude, zoals ook verschillende keren in de serie uitgelegd wordt, maar eigenlijk stond B.A.voor Bosco Albert (volgens de fans) Baracus. In Spanje werd zijn naam vertaald als MA (Mala Actitud) en in Italië PE (Pessimo Elemento).

6. Bling, bling

Het goud wat Mr. T. als B.A. in de serie droeg woog tussen de 15 en 18 kilo.

Advertentie

7. Zo gek als een deur

Mr. T. was natuurlijk niet de enige populaire personage in de serie. H.M. Murdock werd al snel de nummer twee.Toch scheelde het niet veel of we moesten het zonder die gekke gast moeten doen, want het televisiestation vond hem in het begin toch niet zo’n succes. Ze hadden het idee dat Murdock iets te overdreven werd neergezet door acteur Dwight Schultz. Gelukkig vond het test publiek hem zo leuk dat ze ‘m er toch maar in lieten.

Benieuwd naar recente foto’s? Lees vooral verder…


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

4 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het volledige kwartet. Maar, als ik er toch eentje moet kiezen, dan toch H.M. Murdock. Af en toe iets té gek, maar wel altijd de vrolijke noot in het team.

  2. ik heb het geluk gehad Dirk Benedict en Dwight Schultz te ontmoeten een paar jaar geleden en veel tijd met hen door te brengen. Ze zijn in het echt nog veel hilarischer. Maar uiteraard ook serieuze gesprekken gevoerd en ik heb een heleboel kunnen vragen. Geweldig om mee te maken, gelukkig heb ik nog foto’s en filmpjes ter herinnering anders zou ik het niet geloven zelf. Mijn favoriet? Heb ik niet, de dynamiek van alle vier maakte het A Team wat het was en is: geweldig!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!