Wat was hij legendarisch: de 18 gaafste weetjes over David Bowie!


Via: Flickr, Ron Frazier (L) | Piano Piano! (R), CC

Eigenlijk heeft David Bowie geen introductie meer nodig. Deze wereldberoemde Britse zanger overleed in 2016. Veel te vroeg voor een legende die ruim 140 miljoen albums verkocht en verantwoordelijk was voor echte cult klassiekers zoals “Space Oddity” en “Let’s Dance”. Ook werd hij bekend als acteur door “Merry Christmas, Mr. Lawrence” en “The Prestige”. Vooral zijn fantastische rol als Goblin koning Jareth in “Labyrinth” brengt ons meteen weer terug naar onze eigen jeugd. Daarom een welverdiend overzicht met feiten over deze held.

1. “Ben toch geen Monkey?!”

David Bowie werd geboren als David Robert Jones. Toen hij nog aan het begin van zijn muzikale carriere stond, vond hij het nodig om zijn achternaam te veranderen. De leadzanger van de populaire groep The Monkees heette namelijk Davy Jones, dus bedacht David de naam Bowie.

Advertentie

2. Blauwe ogen…

Nee, zijn ogen zijn niet verschillend van kleur. Beiden ogen zijn gewoon blauw, maar door een ongeluk lijkt dat niet zo. In zijn jeugd kreeg David namelijk een klap in zijn gezicht van zijn beste vriend George Underwood. Per ongeluk kwam diens nagel in het oog van David terecht. Sindsdien kon de pupil van David zich niet meer aanpassen aan het licht. Hierdoor lijkt de kleur van zijn ene oog anders. Ondanks deze pech bleven George en David wel vrienden. George ontwierp zelfs voor hem de covers van Hunky Dory en The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

3. Auw, een lolly!

Veel geluk heeft David nooit gehad met zijn ogen. Bij een concert gooide een fan een lollie naar hem toe, die per toeval in zijn oog terechtkwam en daar bleef hangen (waarschuwing: het ziet er eng uit). Het duurde even voordat iemand van de crew die lollie weer kon verwijderen, maar daarna ging David gewoon door met zijn concert. Wat een bikkel.

Advertentie

4. The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men

In 1964 kwam David voor het eerst op de televisie. De reden? Hij had The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men opgericht, omdat hij zich vanwege z’n lange lokken gediscrimineerd voelde.

5. Sax-koning

David was ook een kei op de saxofoon. Hij begon met spelen toen hij 12 jaar oud was.

Advertentie

6. Acteur

David acteerde ook graag. Een van zijn hoogtepunten, volgens eigen zeggen dan, was een klein rolletje in de Spongebob Squarepants film uit 2007, waarin hij een koning speelde. Genieten geblazen.

Wist jij het van Elton John? (zie #10)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Raymond Zachariasse

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!