Deze 13 leuke zaken wist je nog NIET wist over ‘Pulp Fiction’!


3. ´You want that gun, don´t you Zed?’

In de film zegt Butch tegen Zed: ´You want that gun, don´t you Zed? Go ahead and pick it up. I want you to pick it up.´ Deze zin heeft Quentin echter niet zelf verzonnen.. Deze exacte woorden komen uit de film Rio Bravo (1959). Laat dit nu net een van Quentin’s favoriete films zijn!

Advertentie

4. Reservoir Dogs

In Reservoir Dogs, de voorloper van Pulp Fiction komt ene ‘Mr Blonde’ oftewel ‘Vic Vega’ voor. Hij is de broer van Vincent oftewel ‘Vince Vega’ uit Pulp Fiction!

5. Foutje!

Tijdens de scene waarin Jules en Vincent de beroemde ´Royale with cheese´ conversatie hebben, kun je als je goed oplet in de weerspiegeling van een winkelruit een auto zien die voortgetrokken wordt door een trailer! Oeps! Bekijk de beroemde scene hieronder:

Advertentie

6. Tarantino

Quentin Tarantino staat er om bekend bepaalde dingen in meerdere films terug te laten komen. Zo komt de ‘Big Kahuna Burger’ in drie van zijn films voor waaronder Pulp Fiction. Tevens worden in alle films sigaretten gerookt van het merk ‘Red Apple Sigarets’.

7. Uma Thurman

We kunnen wel stellen dat Uma Thurman de favoriete actrice is van Quentin Tarantino. De hoofdrolspeelster in de Kill Bill films, wees de rol van Mia echter in eerste instantie af. Quentin haalde haar uiteindelijk via de telefoon over. Zo las hij het script voor in het telefoongesprek. Go Quentin!

Advertentie

8. Koffertje

Wat zit er toch in dat koffertje? Het plan was om de koffer te vullen met diamanten. Dit was echter niet origineel genoeg, daarom liet Quentin het open.. Zelf zegt hij erover: ‘It´s whatever the viewer wants it to be´. Duidelijk!

log in

reset password

Back to
log in