Deze 15 dingen wist jij nog NIET over Aladdin!


Aladdin is een prachtige, magische Disneyfilm. Voor velen is het een geliefde film en ook wij zijn dol op Aladdin, Jasmine en de geest. Vond jij deze film ook te gek? Dan mag jij deze 15 weetjes niet missen!

1. Robin Williams moest improviseren

Robin Williams deed in het Engels de stem voor de geest. En om de rol te krijgen, moest hij als test flink improviseren. De filmmakers waren er meteen van overtuigd dat Robin Williams de geschikte persoon was voor deze rol.

Advertentie

2. Het opnemen van de stem van de geest

Omdat Robin Williams weinig tijd had, nam hij in razend tempo alle zinnen op die hij moest uitspreken. Hij deed iedere regel op twintig verschillende manieren, zodat de makers voldoende keuze hadden.

3. De stem van Aladdin

In het Engels werd de stem van Aladdin ingesproken door Scott Weigner. Scott speelde in de serie Full House het vriendje van DJ. Er is zelfs een Full House aflevering waar Scott in Disneyworld is en verkleed is als Aladdin!

3. 1001 nachten

Het verhaal van Aladdin is al ontzettend oud en komt zeker uit al de negentiende eeuw. Het verhaal wordt verteld in 1001 nachten, waar ook het verhaal van Ali Baba en de 40 rovers vandaan komt. In het Engels heet dit verhaal ‘Arabian Nights’.

4. Idee van Aladdin

Het idee om van Aladdin een film te maken was er al 1988. Het idee was toen om er een musical van de maken met Jazzmuziek er in.

Advertentie

5. Agrabah

De makers wilden het verhaal zich laten afspelen in Baghdad, maar door de oorlog daar werd er gekozen voor de fictieve stad Agrabah.

6. Disney prins

De makers van Disney wilden dat de prins eens een verhaal was en dat de prins er niet zomaar ‘opeens is’. Zo is het personage Aladdin ontstaan.

Advertentie

7. Can’t touch this

De makers hebben het nummer ‘can’t touch this’ van MC Hammer gebruikt ter inspiratie voor Aladdin. De bewegingen én de broek zien we terug in Aladdin.

8. Inspiratie van Jafar

Jafars uiterlijk is gebaseerd op het uiterlijk van een andere slechterik uit Disneyfilms: Malificent.

jafar aladdin

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Herkenbaar?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief met nog meer jeugdsentiment!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Klik hier niet