Deze 20 dingen verzamelde jij vroeger ook!


Als volwassene kun je een serieuze verzameling hebben, maar vroeger konden we er ook wat van! Tijdelijke verzamelingen die bij een rage hoorde, zoals de populaire Flippo’s die bij de chips zaten. Of verzamelingen die van alle tijden waren, zoals postzegels en sleutelhangers. In je schooltijd werden de meest nutteloze objecten ineens heel erg gewild.

Geniet mee van deze 20 verzameling! Staat jouw verzameling ertussen of hebben we jouw typerende verzameling over het hoofd gezien? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Stickers

Kleine stickers, grote stickers..als een plaatje plakte, dan verzamelde jij het!

4

Advertentie

2. Knikkers

Die verzamelde je natuurlijk het beste door ze te winnen van je klasgenootjes.

Knikkers

3. Flippo’s

En dat je daarvoor zakken met chips moest leegeten was een bijkomend voordeel!

4. Vulpenballetjes

Hoe meer je schreef, hoe eerder je vulling leeg was en je het balletje er uit kon halen. Ergens in je bureaulaatje zat een potje vol met van die balletjes…

5. Post-elastieken

“Meneer? Mag ik een paar postelastieken?” Iedere postbode in het dorp moest er aan geloven, tot je er genoeg had om een grote bal te maken.

Elastic

6. Proefmonsters

Die vroeg je gewoon met je liefste glimlach bij de drogist. En als je ouders een weekendje weg waren geweest brachten ze ook de shampooflesjes uit het hotel mee voor bij je verzameling.

Cream & Parfum Collection

Advertentie

7. Postzegels

Daar kon je speciale setjes van kopen bij het postkantoor. Maar de postzegels van zelf ontvangen brieven waren natuurlijk het aller-leukst! Dan moest je ze zelf losweken en laten drogen voor ze bij je verzameling konden.

postzegels
Meer verzamelingen? -> click op plaatje!

Lees verder op pagina 2! Ook #9 was mega-populair!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Kim

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!