10 dingen die eigenlijk op school had moeten leren (part #2)


Op school word je voorzien van allerlei kennis en praktische vaardigheden, maar er zijn ook dingen die niet op het lesprogramma staan. Na het succes van deel 1, nu deel 2 van dingen die je eigenlijk op school had moeten leren!

1. Dit icoontje geeft aan waar de tankdop zit…

dingenwetenschool

Advertentie

2. Die kleine zakken, waar zijn ze eigenlijk voor?

Om het antwoord te vinden op dit mysterie moeten we wat verder terug in de tijd. Zo rond 1800 werd dit kleine zakje geïntroduceerd door Levi’s’, een nog steeds bekende en gerenommeerde jeansmaker. Dit was niet voor kleingeld, maar kon gebruikt worden om een zakhorloge in op te bergen. Praktisch alle cowboys maakte toen gebruik van een dergelijk horloge en konden deze dus handig opbergen.

3. Dit ding op een nietmachine

Ook dit antwoord is relatief eenvoudig en wist je wellicht niet. Waar de ‘normale’ stand de uiteindes naar binnen vouwt van de nietjes, vouwt deze omgedraaide versie de nietjes naar buiten. Weet je dat ook weer…

dingenwetenschool3

4. Waarom er een gat in een rolmaat zit…

Hiermee kun je de rolmaat eenvoudig vasthaken aan een spijker of nagel, zodat je eenvoudiger kunt meten. De kartels worden gebruikt om iets te markeren op bijvoorbeeld een muur.

dingenwetenschool5

Advertentie

5. Waarom heeft een slot een extra gat?

Dit heeft te maken met het feit dat sloten vaak (deels) buiten gebruikt worden. Het extra gaatje wordt dus gebruik om water kwijt te kunnen.

dingenwetenschool6


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!