13 dingen die je nog niet wist over klassieker ‘The Green Mile’!


7. Bodyguard

Diezelfde Michael Clarke Duncan speelde vóór zijn rol in ‘The Green Mile’ geregeld als bodyguard of uitsmijter. Grappige is dat hij voor zijn acteer-carrière jarenlang als bodyguard en uitsmijter werkte.

Advertentie

8. De elektrische stoel die nog niet bestond

In de film, die zich voornamelijk afspeelt in de jaren 30, zie je de elektrische stoel staan als machine om de doodstraf uit te voeren. Als je de geschiedenisboeken induikt, kun je lezen dat de elektrische stoel in Louisiana pas in de jaren 40 gebruikt werd. Oeps, foutje!

9. Money!

The Green Mile is op het gebied van opbrengst de meest geslaagde Stephen King-film. Hoewel The Shawshank Redemption waarschijnlijk de meest bekende is, bracht The Green Mile meer op. Wereldwijd werd maar liefst 286,8 miljoen dollar verdiend aan de kaartverkoop!

10. Waar voor je geld!

Veel critici vonden na het zien van ‘The Green Mile’, dat de film veel te lang was. Met zijn ruim 3 uur is de film ook wel erg lang, maar Tom Hanks vond dat helemaal geen punt. Hij was niet van deze kritiek gediend en schreeuwde “Hey, it’s more movie for your dollar! It’s like an extra inning. Wow! Now you can get a whole evening of entertainment!”

.

Advertentie

11. Creepy!

Tijdens een van de film dagen vroeg regisseur Frank Darabont aan Stephen King of hij in de elektrische stoel ‘Old Sparky’ wilde zitten. Hij deed dit vervolgens, maar vond het gevoel helemaal niks. Tom Hanks weigerde beleefd…

12. Good guy!

Tom Hanks trakteerde de gehele set op een maaltijd elke vrijdag avond. Legend!

.

13. Oscars

De Green Mile werd genomineerd voor maar liefst 4 oscars. Beste film, beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan), beste geluid en beste scenario. Helaas werd er geen eentje gewonnen…

Advertentie

BONUS!

Enkele jaren na het verschijnen van de film kwam deze nooit vertoonde scene uit. Hadden jullie hem al gezien?

 

log in

reset password

Back to
log in