13 dingen die je nog niet wist over klassieker ‘The Green Mile’!


Wellicht zegt de aangrijpende klassieker ‘The Green Mile’ met Tom Hanks je nog wat! Wij zochten 13 leuke weetjes over deze geweldige film! Welke wist jij?

The Green Mile

The Green Mile, iedereen heeft deze film vast wel eens gezien. Deze 3 uur durende dramafilm met in de hoofdrol Tom Hanks is nog steeds erg populair. Een echte klassieker. Weet je niet meer waar we het over hebben? Bekijk dan hieronder de trailer of haal deze klassieker in huis!!

Advertentie

Het aangrijpende verhaal

Het verhaal gaat over de stokoude Paul Edgecomb die terug kijkt op zijn leven als gevangenisbewaarder. Hij werkte jaren in de zogeheten ‘Dodengang’ van de ‘Green Mile’. Deze bijnaam is afgeleid van de groene vloeren in de gevangenis. Met name gevangene John Coffey, die in 1935 binnenkomt in de gevangenis, is een hele speciale. Hij beschikt namelijk over speciale krachten. Zo geneest hij Edgecomb van een blaasontsteking en brengt hij een dode muis weer tot leven… De grote vraag is natuurlijk: Is Coffey Schuldig?

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Rust zacht Michael Clarke Duncan!

Michael Clarke Duncan speelde magistraal in deze film en werd zelfs genomineerd voor een oscar. Jammer genoeg won hij deze niet, maar dat neemt niet weg dat hij een geweldige acteer carrière heeft gehad. In 2012 overleed deze acteur aan een hartaanval. Rust zacht, Michael!

.

The Green Mile staat bij velen in de top 10 films aller tijden. Hoe vaak heb jij hem gezien? Denk jij dat je alles weet over deze film? Dan dagen wij je uit! Hieronder 13 feitjes die je vast nog niet wist over The Green Mile!

1. John Travolta in plaats van Tom Hanks

In eerste instantie werd John Travolta gevraagd voor de rol van Paul Edgecomb. Hij weigerde en we weten natuurlijk allemaal naar wie de rol ging. TOM HANKS! En hij vervulde deze rol op magische wijze!

.

2. Tom Hanks in de make-up!

Aan het begin en aan het einde van de film, zien we het verhaal door de ogen van de inmiddels bejaarde Paul Edgecomb. Hij wordt gespeeld door de 82-jarige Dabbs Greer, maar in eerste instantie was het de bedoeling dat ‘the man himself’ (Tom Hanks) deze rol ook op zich zou nemen. Het make-up team kreeg het alleen niet voor elkaar om Tom Hanks zo te transformeren.

.

Advertentie

3. Laatste trucje

Voor diezelfde Dabbs Greer was The Green Mile de laatste film waar hij in speelde. Hij had op dat moment een film-carriere van maar liefst 65 jaar achter de rug. Zijn bekendste rol was die van de priester in de film ‘Little House On The Prairie’. In 2007 overleed Dabbs Greer.

.

4. Mr Jingles

Voor de rol van de muis ‘Mr Jingles‘ zijn maar liefst 30 (intensief getrainde) muizen gebruikt!

5. Oeps…

Deze muizen waren dus zeer goed getraind. Er was echter één ding wat ze niet wilden leren… Tijdens het filmen had Tom Hanks een muis vast in zijn hand en de muis kon het niet laten en plaste de tweevoudig Oscarwinnaar helemaal onder.

Advertentie

6. Kleine Duncan

De in de film reusachtige John Coffey (Michael Clarke Duncan) was in werkelijkheid helemaal niet zo belachelijk groot. De acteur was weliswaar een forse 1 meter 95, maar moest tijdens het filmen op blokken staan om nóg langer te lijken!

We zijn er nog niet! Lees verder op pagina 2!

log in

reset password

Back to
log in