15 dingen die je nog NIET wist over The Shawshank Redemption


The Shawshank Redemption wordt door velen beschouwd als de allerbeste film allertijden. Hoe vaak heb jij deze film gezien? Denk jij alles te weten over deze klassieker? Wij dagen je uit! Hieronder 15 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over The Shawshank Redemption!

Advertentie

De beste film ooit!

Hoewel deze film geen oscar(s) gewonnen heeft, wordt deze klassieker door velen als de beste film ooit beschouwd. De film staat al jaren met afstand op nummer 1 in de Top 250 van IMDB. De hoofdrolspelers zijn Tim Robbins en Morgan Freeman.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

The Shawshank Redemption

In de Shawshank Redemption volgen we Andy, een bankier verdacht van moord op zijn vrouw en haar minnaar. Zelf houdt Andy vol dat hij onschuldig is, maar hij belandt toch in de gevangenis. Hier maakt hij vrienden, maar hij is niet van plan lang te blijven! Zal hij ooit ontsnappen? Hieronder de trailer van deze geweldige film:

Advertentie

Wist je al?

Kan jij het verhaal van deze film inmiddels wel dromen? Weet jij echt alles van deze klassieker? Wij dagen je uit! Hieronder 15 dingen die je wellicht nog niet wist over The Shawshank Redemption!

1. Vermoeiend!

Het duurde maar liefst 9 uur om de eerste conversatie tussen Andy en Red te filmen. Tijdens deze scene gooit Red een honkbal. Hij heeft dit dus 9 uur lang moeten doen! De volgende dag verscheen hij met een mitella op de set omdat hij zoveel pijn aan zijn arm had. AU!

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

2. Stephen King

Het verhaal van The Shawshank Redemption is gebaseerd op een boek van Stephen King. Hij verkocht het script toentertijd voor een schamele 1 dollar… Wist hij dat de film zo succesvol zou worden!

Wist jij het van die gevangenisfoto? Lees snel verder!

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link

Herkenbaar?

Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief met nog meer jeugdsentiment!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Klik hier niet