24 dingen die je nog NIET wist over Disney prinsessen!


disney prinsessen

We zijn allemaal gek op Disney prinsessen zoals Sneeuwwitje, Assepoester, Jasmine en Ariel. Denk jij alles te weten over onze geliefde Disney prinsessen? Think again! Wij hebben 24 feiten op een rij gezet van dingen die je nog niet wist over Disney Prinsessen.

Disney prinsessen, je hebt ze waarschijnlijk vaak voorbij zien komen (ook hier op EnToen.tv) en er is veel over verteld. Toch zijn er nog vele weetjes over de prinsessen van Disney, die jij misschien niet wist! Hoeveel van deze 24 Disney prinsessen-feitjes wist jij nog niet of wat vind je het meest hilarische weetje? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Het aantal Disney prinsessen

Er zijn momenteel maar liefst elf officiële Disney prinsessen. Dit zijn Sneeuwwitje, Aurora (Doornroosje), Cinderella (Assepoester), Ariel, Jasmine, Belle, Tiana, Pocahontas, Mulan, Merida en Rapunzel.

Advertentie

2. Elsa en Anna zijn geen Disney prinsessen

Hoe gek dit ook is, maar Elsa en Anna uit Frozen staan niet op de officiële lijst van Disneyprinsessen.

3. Stemactrice van Sneeuwwitje

Adriana Caselotti sprak de stem in van Sneeuwwitje. Ze kreeg hier nog geen duizend dollar voor betaald en haar naam stond niet vermeld in de eindcredits. Ook kreeg zij van Disney te horen dat ze geen andere rollen aan mocht nemen.

4. Mulan is eigenlijk geen prinses

Van alle Disney Prinsessen is Mulan de enige die geen échte prinses is. De rest was al een prinses of trouwde met een prins.

5. Het haar van Merida

Het kostte de makers maar liefst drie jaar om het haar van Merida goed te kunnen krijgen.

Advertentie

6. Ariël is de enige die geen mens is

Ariël is de enige Disney Prinses die niet is geboren als mens.

Wist jij het van de kus Jasmine? (zie #9)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!