12 dingen die je zeker niet wist over ‘American Beauty’


American Beauty wordt door velen gezien als een van de mooiste films ooit gemaakt. Deze film uit 1999 won onder andere 5 oscars. We zijn nu bijna 20 jaar verder en deze film kan oprecht een ‘klassieker’ genoemd worden. Wist jij onderstaande feitjes al?

1. Kirsten Dunst

Niemand minder dan Kirsten Dunst werd als eerst gevraagd voor de rol van Angela Hayes. Kirsten wilde alleen geen intieme scene spelen met de veel oudere Kevin Spacey… Niet zo gek als je het ons vraagt, Kirsten was toen namelijk pas 15 jaar en dit zei ze in een interview tegenover BBC:

“I was only 15 then and I didn’t want to kiss Kevin Spacey or be seen lying naked in those rose petals,”

Advertentie

2. American Woman

De scene waarin Kevin Spacey het nummer ‘American Woman’ zingt en vervolgens zo high als een garnaal solliciteert bij een fastfood restaurant is compleet geïmproviseerd door Kevin zelf. Petje af!

3. Andere vrouw…

De buik en de hand die te zien zijn op de filmposter zijn niet van Mena Suvari. Voor deze foto werd het lichaam van topmodel Chloe Hunter gebruikt.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

4. Minderjarig

Thora Burch (Jane Burnham) was tijdens het filmen pas 17 jaar oud. Omdat zij minderjarig was, moest zij toestemming krijgen van haar ouders voor het opnemen van de ‘Topless scene’.

.

5. James Bond

In de film klaagt Lester tegen zijn vrouw dat er geen James Bond film op televisie is. Dit is een grappig feitje, aangezien de regisseur Sam Mendés later in zijn carrière twee James Bond films regisseerde. Skyfall en Spectre.

Advertentie

6. Vliegende Asperges

Tijdens de film gooit Lester een handvol asperges tegen de muur. In het script stond echter dat hij de asperges op de grond gooide. De verbaasde reacties van Anette Bening en Thora Birch zijn dus ‘echt’ en niet geacteerd!

Wist je eigenlijk waar de titel voor staat? Lees snel verder!


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!