11 dingen die je herkent als je opgroeide als tweeling


Via: pxhere.com

De band tussen broers of zussen zijn erg speciaal. De band tussen tweelingen zijn zelfs nog unieker. Zijn jij en je broer of zus een tweeling? Dan weet je waar we het over hebben.

Opgroeien als tweeling is speciaal

“Hoe is het om op te groeien als tweeling?”, de vraag krijg je als tweeling ontelbaar vaak te horen. Niet echt een gemakkelijke vraag natuurlijk, als je nooit iets anders gekend hebt. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig naar hoe het is om een identieke broer of zus in plaats van een grote zus of broer te hebben. Ze denken dat jullie leven is zoals in The Parent trap. Dit is het echte antwoord.

TWINS_0076

Advertentie

1. Altijd een beste vriend(in) bij je

Het leukste aan opgroeien als tweeling is de altijd aanwezige steun en toeverlaat. Jullie hebben dezelfde humor. Zegt iemand iets dat stiekem grappig is, dan volstaat één blik om dat aan elkaar duidelijk te maken. Andere vriendschappen kunnen erg sterk zijn, maar jullie zijn elkaars soulmates. Je kent elkaar dan ook al levenslang.

Via: flickr.com | Donnie Ray Jones, CC

2. Dezelfde kleding (is niet leuk)

Identieke tweeling of niet, het is nooit leuk om altijd dezelfde kleding te dragen. Als kind is het misschien soms leuk dat mensen jullie schattig vinden, maar later wil je echt niet meer in dezelfde outfit verschijnen. Uiteindelijk zijn jullie ook twee verschillende mensen met een eigen smaak.

356/365 December 22, 2009

3. Niet uit elkaar te halen

Vooral eeneiige tweelingen hebben hier last van. Leerkrachten, en soms zelfs je eigen ouders, verwisselden voortdurend jullie namen. Ook vriendjes besloten jullie gewoon ‘de tweeling’ te noemen. Heel vervelend, je hebt namelijk wel degelijk een naam!

4. Tweelingen: niet altijd identiek

Nee, een jongen en meisje kunnen nooit identiek aan elkaar zijn. Ook eeneiige tweelingen hebben niet dezelfde vingerafdruk of hetzelfde DNA. Bij deze is die mythe uit de wereld geholpen.

Advertentie

5. Er is géén competitie!

Opgroeien als een tweeling betekent dat je continu met elkaar vergeleken wordt. “Je zus doet dit,” of “Ik vind je zus leuker”, zijn vreselijke dingen die je soms moet aanhoren. Onderling voelen jullie totaal geen competitie, waarom moeten mensen dan wél de vergelijking maken?


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

3 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Hey
    Leuk artikel! Let er wel op dat jullie de een-eiige en twee-eiige niet door elkaar halen. Broer en zus zijn altijd twee-eiig. De tweelingen die vaak het meest op elkaar gelijken (van hetzelfde geslacht) zijn een-eiig. Groetjes van een tweeling

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!