Deze 9 geweldige Sinterklaas-surprises kent iedereen nog!


Als klein kind werd de zak met cadeautjes natuurlijk door de sint voor de deur gelegd, maar naarmate je ouder werd was het opeens tijd voor zogenaamde ‘surprises’. In de klas of met de familie, uren was je kwijt om zo’n mooie surprise te maken. Wedden dat je onderstaande exemplaren herkent?

Sinterklaas

5 decembers is voor velen een speciale dag. Sinterklaasavond staat in teken van gezelligheid en cadeautjes!

Sinterklaas

Advertentie

Lootjes trekken

Waar je als kind niet beter wist en nooit twijfelde aan Sinterklaas, ging het er op oudere leeftijd iets anders aan toe. Je werd goed aan het werk gezet, want nu werden er lootjes getrokken. In de klas, op de sportclub en ook thuis in het gezin. Je moest een surprise maken voor degene die op het lootje stond. Je wilde natuurlijk iets moois maken, waar diegene blij mee was. Je spendeerde uren, zo niet dagen aan het maken van een prachtige surprise die rond 5 december in de klas kwam te staan.

Origineel

Sommige mensen waren heel creatief en hadden originele ideeën. Anderen waren daarentegen minder creatief. Zo werden er vaak dezelfde surprises gemaakt.

Hield je van voetbal? Dan kreeg je een voetbal als surprise. Keek jij veel televisie? Dan werd er een spongebob gemaakt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Hieronder leuke sinterklaassurprises die iedereen herkent!

Advertentie

1. Voetbal

Was jij een goede voetballer? Dan kreeg je waarschijnlijk een voetbal als surprise. Of natuurlijk een voetbalveld!

Basteom sinterklaas surprise gespot...

 2. Muziek

Als muzikaal persoon werd je verrast met een instrument, zoals een gitaar of bijvoorbeeld zo’n mooie trommel!

Trommelsurprise

Advertentie

3. Spongebob

Was jij helemaal gek van Spongebob? Dan kreeg je waarschijnlijk deze surprise, of een vergelijkbare!

Wedden dat jij nummer 9 ooit gehad hebt? Of misschien heb je deze wel eens zelf gemaakt! Bekijk het verder op de volgende pagina.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!