De Vakantieman: 8 herinneringen aan deze geweldige show


Via: ANP | Kippa, CC

Het televisieprogramma De Vakantieman werd tussen 1991 en 1997 uitgezonden door RTL 4. Het programma stond in het teken van vakantie en bevatte een flinke dosis humor, goed gebruinde vakantiegangers en spelletjes.

Wat herinner jij je van de Vakantieman?

Natuurlijk zul je je de presentator van het geheel, Frits Bom, nog wel herinneren, maar misschien zijn er nog meer herkenbare zaken die weer komen komen drijven. Hier bespreken 6 nostalgische zaken van ‘De Vakantieman’. Laat in een reactie onderin weten, wat jij het meest herinnert (of wellicht mist)…

Advertentie

1. De intro

Het programma De Vakantieman gebruikte het nummer “That’s My Home” van Louis Armstrong als intro muziek. Herken jij dit deuntje nog?

Hier de volledige versie van de geweldige intro-song:

2. “Vakantieman, gezellig h√©?”

Zeg eerlijk, hoe vaak gebruik jij die op vakantie als het even tegen zit? ūüėČ

3. Daarnaast is ook de kreet “Vakantieman, ben ik al bruin?”

Eentje die ik nog steeds op vakantie gebruik. Niet iedereen snapt die grap, maar who cares?! Het blijven leuke kreten! Is die kreet trouwens goed gejat van madame Bloemendaal? Wat denk jij?

4. Het programma was niets zonder Frits

Ken jij de enige echte Frits Bom nog? Ook wel bekend als de Ombudsman, De Leningman en de Konsumentenman die gedupeerde consumenten hielp. Hij was van alle markten thuis en natuurlijk was hij de belichaming van de vakantie als de enige echte ‘Vakantieman’, waar hij vaak aan de telefoon zat.

Hij overleed in 2017 op 73-jarige leeftijd…

Advertentie

5. “Waar ligt…?”

Natuurlijk was er ook een vast onderdeel in het programma, dat hier niet mag missen. Het was eigenlijk maar √©√©n simpele vraag, waar niet iedereen antwoord op wist. Vele programma’s hebben het trucje overgenomen:

6. De Vakantieman had een side-kick, een hulpje

Weet jij de naam van deze piccolo? Hij kwam vaak heel kort in beeld en was altijd goedlachs.

Via: De Vakantieman (capture)

7. Het vizier…

Een ander belangrijk onderdeel van het reisprogramma was het vizier van de camera. Het betreffende vakantieland van de aflevering werd afgebeeld op een draaiende plaat en je kon thuis de cameraman besturen. Bedoeling was om met het vizier van de camera in het land terecht te komen, maar dat lukte niet altijd…

8. Je kon adjunct-vakantieman worden.

Heb jij wel eens een vlag aangeschaft en video gemaakt op vakantie in de hoop dat deze door de Vakantieman zou worden uitgezonden?

Via: ANP | Herman Pieterse, CC

Advertentie

Geef je mening

Wie zou nu de rol van de Vakantieman kunnen vervullen? Wellicht één van deze authentieke 10 presentatoren en presentatrices? Of denk je toch aan een ander? Laat het ons weten in een reactie hieronder.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!