Hoe is het 20 jaar later met de cast van Dawson’s Creek? [+foto’s]


Vroeger zaten we zwijmelend voor de tv als Dawson’s Creek er weer op was, een bijzonder populaire serie. Maar wij vroegen ons af: hoe zou de cast er nu uitzien? Wij hebben het voor je uitgezocht!


Dawson’s Creek

Dawson’s Creek speelt zich af in Capeside, een kleine dorpje bij Boston in de buurt. Hierbij wordt het verhaal verteld van 5 tieners die langzaam volwassen worden en dat brengt nogal wat drama en mooie momenten met zich mee. Er zijn meerdere hoofdrolspelers, maar de meeste ogen zijn gericht op Dawson Leery, gespeeld door James van der Beek (geen Nederlander;)) en Joey Potter (Katie Holmes).

Advertentie

Natuurlijk hebben ze allerlei ‘avonturen’ beleefd en werden er mensen verliefd. Na vijf seizoenen hield de serie op en gingen de meeste hoofdrolspelers studeren in Boston en daarmee kwam er ook een einde aan Dawson’s Creek.

In totaal zijn er 128 afleveringen gemaakt van 45 minuten en de eerste werd uitgezonden in 1998. Dat is alweer 20 jaar geleden. Een mooi moment om wat herinneringen op te halen eerst.

Wist je dat…

  • De kus tussen Jack en Ethan was de eerste homoseksuele kus in een dramaserie op de Amerikaanse TV
  • Joey Potter was het enige personage dat in alle 128 afleveringen voor kwam
  • Fox weigerde Dawson’s Creek uit te zenden, ze dagen er geen brood in (en dat hadden ze dus flink mis)
  • Dawson Creek is een stadje in Canada

Mocht je ‘de kus’ nogmaals willen zien, check dan de video hieronder vanaf ~45 seconden.

Herinneringen ophalen

Ken je de originele intro nog?

Advertentie

Hoe gaat het net met Dawson, Joey en hun vrienden?

Natuurlijk willen we wel eens weten hoe ze er nu uit zien, daarom zijn we voor je op zoek gegaan naar actuele informatie en foto’s van de hoofdrolspelers in deze serie.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!