Zo zag een dagje shoppen met vriendinnen er vroeger uit


6. Twinning is winning

Beste vriendinnen hebben vaak dezelfde smaak, toch? Jongens werden niet gedeeld, maar kleding, dat kon wel. Bovendien zag je in Grease en Mean Girl hoe stoer het was om hetzelfde coole jasje te hebben. Wanneer twee vriendinnen hetzelfde kledingstuk leuk vonden, werd er dan ook niet moeilijk om gedaan: twinning is winning!

Advertentie

7. Treat yo self

Toegegeven: je kocht vaak overbodige kleding en dat gat in je hand werd alsmaar groter. Gelukkig zorgden je vriendinnen ervoor dat je geweten niet al te zwaar ging wegen.

8. En break: tijd voor een ijsje!

Shop ‘till you drop, luidde de leuze. Vroeger was een dagje winkelen met je vriendinnen echt topsport. Je suikerspiegel maakte dan eens een enorme duik. Tijd voor een ijsje of warme suikerwafel. Mmmmm.

Via: depositphotos.com

9. En dan nog meer rommel kopen

De meeste meiden kregen een bepaald bedrag van hun ouders mee. Jij ook. En je besteedde dat wijs. Aan tonnen kleding uit de H&M, opzichtige accessoires uit Claire’s, lipgloss en nagellak uit de Hema en veel, heel veel rommel uit winkels zoals Wibra en Blokker.    

10. Naar huis…

Omringd door tientallen zakken in de auto of de trein op weg naar huis, werd de dag even overlopen. Welke winkels hadden jullie bezocht? Wie had er wat gekocht daar? En wat? Iedereen toonde een voor een zijn aanwinsten, waarna er meestal met ‘Ooh, zo mooi’ werd gereageerd.

Advertentie

11. En dan showen!

De weken erna liep je als een model op wolkjes. Of op hakken. De complimentjes ontving je met veel plezier. Yessss.

Jouw shopping dag vroeger?

Met wie ging jij altijd shoppen vroeger en welke van deze zaken herken je nog? Laat het ons weten in een reactie onderin en vergeet dit ook niet te delen met je shopping-buddies…

Lees ook: Deze 12 verdwenen mode trends hoeven niet terug te komen

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!