Zo zag een dagje shoppen met vriendinnen er vroeger uit


Via: Clueless (capture) | Paramount Pictures

Er goed uitzien was vroeger van levensbelang. Daarom gingen jij en je vriendinnen zo eens in de zoveel tijd een dagje shoppen. En dat ging er zo aan toe.

Dagje shoppen: een noodzaak!

Er goed uitzien was vroeger van levensbelang. Een puistje kon je nog verbergen met de betere concealer, maar een gebrek aan modegevoel was simpelweg dodelijk. Daarom zorgde je ervoor dat jij, en je vriendinnen, er altijd stijlvol bijliepen. Althans, dat dacht je toen.

Advertentie

Als je nu terugdenkt aan die roze skinny broek en die Hello Kitty trui, krijg je vooral sidderende schaamtegevoelens. Maar dus, zo eens in de zoveel tijd was een dagje shoppen cruciaal. Deze dag stond garant voor dikke pret. Samen de solden bestormen, elkaar advies geven, lol in het kleedhokje,…

Via: depositphotos.com

1. Zeuren bij de ouders…

Het plan was al lang gesmeed, maar je ouders moesten nog overtuigd worden. De eerste keer was natuurlijk de moeilijkste. Je zoog de meest overtuigende argumenten uit je duim, waarbij je soms de apocalyptische bocht uit vloog (“Mama, als ik niet meega, zal ik sterven van de eenzaamheid”).

Wie dichter bij de stad woonde, kon hen gemakkelijker overtuigen van hun urban knowledge om een dag in de stad te overleven. Eenmaal je hun vertrouwen had, was het enkel nog een kwestie van zagen voor wat zakgeld…

2. Het is zover!

Yes, je ouders vielen als dwarrelende blaadjes voor je snode plan. Niet veel later zat je met je vriendinnen op de trein richting de stad. Een mooi begin van de dag vol jolijt. Snoepzakken werden leeggegeten, hoewel het nog geen middag was. Jongens van op school werden een voor een besproken. Andere passagiers ergerden zich wel eens aan jullie luide schaterlach.

3. Winkels bestormen

Eenmaal in de stad aangekomen, werd het shopwerk très au sérieux genomen. De eerste winkel was gewoonlijk de strategisch gekozen H&M, omdat deze min of meer de goedkoopste is. Stel je voor dat je eerst bij Zara een mooi truitje zou kopen om dan erna bijna hetzelfde truitje in H&M te zien liggen voor €10 minder. Killing! Zo’n tegenslag zou je niet kunnen verwerken. H&M dus. Erna waren de Pimkie, Bershka en Forever21 aan de beurt.

4. Samen in het kleedhokje

Vroeger, een gouden periode waarin je nog samen in een kleedhokje mocht. Vandaag laten H&M-medewerkers dat enkel toe wanneer het echt rustig is, of wanneer je er heel onschuldig uitziet. Maar back in the days was het standaard. En jullie kropen altijd samen in een kleedhokje, of desnoods naast elkaar. Gieren was dat. Vooral wanneer een stuk veel lelijker was dan verwacht.

Dressing Room

Advertentie

5. Advies geven

Het grote voordeel aan winkelen met je vriendinnen was absoluut het advies dat jullie elkaar konden geven. Plots wierp die ene vriendin zich op als de perfecte stylist/modegoeroe. Ze analyseerde je figuur en type en had het dan over hoe jij een ‘lentetype’ bent, en daarom goed met geel staat, maar echt niet met paars.

We hebben nog 6 briljante herinneringen aan het shoppen met je vriendinnen vroeger. Wat dacht je van het ijsje?! (zie 8.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Rosalie Van Hoof

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!