Dit WIST jij vast niet over clown Bassie (van Adriaan)!


Clown Bassie
Screenshot Youtube

Clown Bassie was voor iedereen een kinderheld. Je zult je vast wel nog veel films kunnen herinneren van deze clowns. Wat waren dit toch mooie tijden. Je zult vast samen met Bassie en Adriaan heel wat avonturen beleeft hebben.

Advertentie

Wij hebben een overzicht gemaakt van feiten die jij waarschijnlijk nooit geweten heb over Bassie. Nummer 6 zal jij vast niet verwacht hebben van die vrolijke Bassie.

1. Zo komt Clown Bassie aan zijn naam

Onze vrolijke clown Bassie heet eigenlijk Bas van Toor. Iedereen vond Bas een klein mannetje en daarom gingen heel veel mensen hem Basje of Bassie noemen. Deze naam hebben ze altijd aangehouden.

2. Bassie had een dubbelrol

Bassie en Adriaan hadden niet extreem veel geld toen ze begonnen. Daarom werd er op veel dingen bezuinigd. Om die reden speelde Bassie ook de rol van boef ‘Vlugge Japie‘. Zo konden ze besparen op personeelskosten. Geweldig toch?!

Advertentie

3. Bassie is niet altijd een clown geweest

Je zult het misschien niet verwachten maar Bassie is niet altijd een clown geweest. Hij was vroeger namelijk acrobaat in een circus. Later deed hij samen met zijn broer Adriaan een act.

4. Bassie is ooit weggelopen van huis

Toen Bas 18 jaar oud was is die weggelopen van huis. Hij wilde namelijk voor een tijd in het circus werken. Zelfs zijn familie wist niet dat hij daar ging werken. Toen hij weer thuis kwam na een paar maanden, had hij aan zijn moeder beloofd om niet meer zomaar weg te lopen van huis.

Advertentie

5. Kan Bassie zelf tegen een grapje?

Ook bij Bassie word wel eens een grap uitgehaald. In Bananaspit doet iemand net of ze zijn hele show hebben gejat. Maar uiteindelijk blijkt Bassie zelf ook wel tegen een grapje te kunnen.

Lees verder op pagina 2! Wist jij #7 ook?

Titelbeeld: YouTube screenshot

log in

reset password

Back to
log in