Hoe is het 16 jaar later met Piet Piraat en de rest van de cast (+foto’s)


Piet Piraat is niet zomaar een piraat, het is misschien wel de meest bekende in Nederland en België. Hij was (en is) regelmatig op tv en in de bioscoop te zien, maar hoe gaat het nu met de cast? Wij zoeken het voor je uit!

Piet Piraat

Piet Piraat is een welbekend kinderprogramma en komt uit de koker van Studio 100. De eerste uitzending van deze populaire serie werd uitgezonden op 24 december 2001 op het Belgische Ketnet. Ook in Nederland kwam Piet Piraat op de tv en werd hier uitgezonden bij Z@ppelin.

Advertentie

Waar het voorheen een ‘eigen’ programma was, werd Piet Piraat in 2006 onderdeel van Kaatje. Dat was nadat er maar liefst 120 afleveringen waren uitgezonden van Piet Piraat. Naast de tv-series werden er ook een aantal films gemaakt. Opvallend was dat Piet Piraat de film een doorlopend verhaal had, dus er gewoon ‘verder’ gekeken kon worden.

Intro song en bemanning

Wij hebben – speciaal voor jou – speciale karaoke-versie van Piet Piraat voor je, gewoon om even lekker mee te zingen!

In Piet Piraat zien we Piet die, hoe kan het ook anders, Piraat van beroep is. Hij heeft zijn eigen schip met de naam ‘De Scheve Schuit’ waarmee hij de wereld over trekt op zoek naar avontuur. In zijn bemanning zit onder andere Stien Struis, een vrouw die de sterkste piratenvrouw is van de zeven zeeën. Zij staat dan ook aan de roer van de Scheve Schuit.


Ook aan boord is Beren Brokkenpap die kok is en zijn specialiteit is Brokkenpap. Hij is nogal dom en dit zorgt voor interessante toestanden. Opvallend is ook dat hij altijd in de derde persoon over zichzelf praat. Steven Stil is matroos, maar hij kan niet praten. Horen lukt wel. Hij is dol op slagroomtaart en het uithalen van kattenkwaad.

Na de serie van Piet Piraat zien we ook nog een tweede programma rondom hetzelfde personage in 2010: Piet Piraat Wonderwaterwereld.

Advertentie

Herinneringen ophalen

Ridder Rob

De mensen van Koefnoen hebben een persiflage gemaakt van Piet Piraat, hieronder één van de afleveringen.

Advertentie

Hoe gaat het nu met de cast van Piet Piraat?

Wij zijn op zoek gegaan naar de cast van Piet Piraat, die sinds 2001 meededen aan de serie en alle films. Wij hebben voor je uitgezocht wat Piet Piraat (Peter Van De Velde), Stien Struis (Anke Helsen), Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) en Steven Stil (Dirk Van Vooren) nu doen. Daarnaast hebben we ook nog een aantal recente foto’s weten op te sporen.

Lees snel verder om te zien hoe het nu gaat met de cast van Piet Piraat.

log in

reset password

Back to
log in

Genoten? Schrijf je dan in voor onze GRATIS nostalgische nieuwsbrief!

Geen zorgen, we spammen niet!
Inschrijven
close-link