Deze 15 boybands uit de jaren ’90 joegen alle harten op hol!


Gillende, huilende of flauwvallende fans… Het was aan de orde van de dag tijdens een concert van deze 15 boybands van vroeger! Ken jij ze nog?

Het begon al in de jaren ’80, maar het was pas in de jaren ’90 dat het begrip ‘boybands‘ echt doorgebroken was! Vaak samengesteld door een platenmaatschappij, was het doel van deze groepjes, zoveel mogelijk harten te veroveren van met name de vrouwelijke fans! Enkele van deze bands bestaan nog of zijn juist onlangs weer (deels) bij elkaar gekomen, maar of ze nog dezelfde gevoelens opwekken is dan wel de grote vraag…

Advertentie

We hebben een lijst van de 15 bekendste boybands uit de jaren ’90 samengesteld. Welke ken jij nog, of sterker nog: van welke boyband(s) was jij fan? Laat het weten in de comments op Facebook!

1. The New Kids On the Block

Misschien wel de eerste echte boyband, zoals deze in de jaren ’90 veel opdoken. Deze mannen waren al in de jaren ’80 bij elkaar gekomen, maar hun grootste hits waren al vanaf 1990. Zij hebben de deuren geopend voor de vele boybands, die na hun doorbraken!

2. Boyz II Men

Deze Amerikaanse boyband Philadelphia was wereldwijd bekend om hun prachtige vocale hip-hop en R&B-stijl. Hun grootste hit in België en Nederland was End of the road, maar wereldwijd was hun bekendste nummer een duet met de grote Mariah Carey.

Advertentie

3. Take That

Met name de muzikaliteit van Gary Barlow en uiteraard de jonge Robbie Williams hebben deze boyband groot gemaakt!

4. Boyzone

Deze Ierse boyband werd pas echt de populairste bij het uiteenvallen van Take That. Ronan Keating was de grote spil achter de groep, maar ook de reden van het uit elkaar gaan van de leden van Boyzone; hij ging solo!

Advertentie

5. Hanson

Niet meteen de typische boyband, maar het was er wel degelijk een! De drie broers Isaac, Taylor en Zac Hanson braken wereldwijd door met hun MMMbop. De broers zijn nog steeds actief!

Lees verder op pagina 2! Natuurlijk #9 niet vergeten…


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!