Boy Meets World | 7 dingen die je niet wist over de serie


Via: Boy Meets World (cover - cropped)

Cory Matthews was de hoofdrolspeler van Boy Meets World. Hij was een “awkward teenager” in de Amerikaanse tienerserie over het dagelijks leven. Lief en leed van een vriendengroep op een basisschool, middelbare school en hun levenspad na school werd door Cory gedeeld. Hij sprak recht in de camera, tegen jou. Weet je nog die krullenbol? En zijn beste vriend Shawn? En zijn grote liefde Topanga? Dit wist je vast nog niet, behalve als je die hard fan was!

Via: Wikimedia Commons | Laurendaily06, CC

Advertentie

Boy Meets World: grappige weetjes

Er is veel wat langs ons heen ging toen wij klein waren. Zo ook met de series waar wij naar keken. Sommige grappen waren te volwassen, sommige situaties had je nog niet meegemaakt. Maar deze grappige feitjes over Boy Meets World zijn zeker weten langs jou heen gegaan. Behalve als je die hard fan was, duh! Maar deze tune herken je zeker weten.

1. Boy has a brother

En dan bedoelen we niet de oudere broer Eric Matthews uit de serie. Nee, in het echte leven heet Cory Ben Savage. Hey, die naam klinkt bekend. Dat komt omdat Ben het broertje is van Fred Savage, de hoofdrolspeler Kevin uit The Wonder Years. Lijken ze een beetje op elkaar?

.

2. Overlappende series

De broers speelden tegelijkertijd in de series Boy meets World en The Wonder Years. Maar wist je dat de broers soms ook samen te zien waren in dezelfde serie? Ben Savage had een gastrol in seizoen 3, aflevering 14 van The Wonder Years, als een zevendeklasser die verliefd is. Fred Savage (Kevin Arnold) had een gastrol in seizoen 6, aflevering Everybody Loves Stuart en regisseerde 7 afleveringen.

.

3. Herken je de stem van de directeur?

Luister maar goed. Mr. Feeny, de directeur bij Cory Matthews op school en op de universiteit is een heel bekende. Sluit je ogen en probeer je voor te stellen waar je die stem van herkent. Oké, we geven je één hint: de coolste pratende auto ooit? Yup, wij hebben het natuurlijk over Kitt van The Knightrider. Herinner jij je de eerste keer dat KITT tegen Michael sprak? Hilarisch toch? Doet jouw auto dat ook wel eens? Dan zou ik even langs de dokter gaan, want dat kan nóg niet. Niet zoals KITT doet dan.

4. Een andere Topanga

Heb je die naam ooit eerder gehoord? Ken jij een Topanga? Maar goed, dat even tussendoor. De Topanga die jij kent, zou eerst de rol niet krijgen. Hoe, wat, waarom??? Er was eerst een andere Topanga, die flopte. Haar naam wordt gek genoeg nergens vermeld, behalve dat er eerst een andere Topanga was.

Danielle Fishel

Advertentie

Wist je dat ze kort getrouwd is geweest met Lance Bass van NSYNC? Die uiteindelijk uit de kast kwam…

5. Het was te gezellig tijdens de opnames

De 2 hunks uit de serie, oudere broer Eric (Will Friedl) en beste vriend Shawn (Rider Strong), zag je bijna nooit samen in de serie. Hier was een goede reden voor. Als zij samen moesten acteren, was het gewoonweg te gezellig omdat de heren constant de slappe lach kregen. Soms hoor je over hoe acteurs die samenspelen dat ze elkaar niet kunnen luchten. Deze 2 heren zijn zelfs in het echte leven vrienden van elkaar. Alleen jammer dat ze dus die 2 hunks niet vaak bij elkaar deden. Dat zou de serie nóg leuker hebben gemaakt.

6. Gestolen waar

Na de laatste aflevering mochten de acteurs niets meenemen van Disney. Het hele Mine, Mine, Mine effect sloeg zodanig door dat meerdere acteurs uit de serie schoorvoetend toe hebben moeten geven dat ze stiekem was hebben gejat! Had je niet achter ze gezocht hé?

.

Wat zou jij meenemen? De jas van Shawn? Een van de hippie jurken van Topanga? Of toch de bril van Minkus, de nerd?

7. Gekke roddels

Als je beroemd bent, wordt er over je gepraat. De gekste roddel die wij over de serie hebben kunnen vinden is eentje over bovenstaande nerd, Minkus. In het echte leven is Lee Norris nog steeds acteur. Misschien ken je hem van Dawson’s Creek.

Via: flickr.com | Ray Conrado (cropped), CC

Advertentie

Meer Boy Meets World-weetjes?

Weet jij nog meer bijzondere feitjes over de serie Boy meets World? Nog gekker dan die hierboven? Deel deze dan met ons in een reactie!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Volg ons sociaal:


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!