Aan het werk! 12 bijbaantjes die jij vroeger ook gedaan hebt!


7. Schoonmaker

Dit was nooit een van de leukste bijbaantjes. Vooral het schoonmaken van de WC was altijd een klus waar je geen zin in had. Misschien heb je zelf nu nog steeds wel een hekel aan schoonmaken.

Advertentie

8. Afwas

Het doen van de afwas was vaak een van de eerste baantjes die je mocht doen als je wilde werken in de horeca. Je hoopte altijd dat je snel door kon groeien naar de keuken. Maar ook in de keuken gingen er vaak dingen fout….

9. Aan de kassa

“Wil je er misschien 5 cent bij?” Misschien werd jij vroeger ook helemaal gek van deze vraag, toen jij achter de kassa zat. Mensen wilde soms extra wisselgeld geven terwijl dat niet eens nodig was. Of wat dacht je van de vervelende zegeltjes?!

Advertentie

10. Ober / bediener

Het eten is koud, het is te zout…. Deze opmerkingen zal je vast wel eens gehoord hebben als je gewerkt heb in de bediening. Sommige klanten waren nooit tevreden met het eten.

11. Promotiemedewerker

Dit was natuurlijk een breed begrip en wellicht heb je zelf ook meer promotiebaantjes gehad. Hier kwam het kort op neer: je moest zoveel mogelijk mensen aanspreken (al dan niet met gratis lok-sample) om dingen te verkopen! “Hallo meneer, krantje van vandaag?”

'Krantenverkoper' Haarlemmerstraat Amsterdam

Advertentie

12. Vlogger

Dit was het bijbaantje waar iedereen van droomde. Iedereen wilde wel een vlogger zijn. Maar helaas waren er maar weinig die er veel geld mee verdiende. Niet iedereen was zo goed als Enzo Knol.

Wat had jij vroeger voor bijbaan? Deel dit bericht en laat het weten op facebook.

log in

reset password

Back to
log in