Een kleine functie in deze balpen heeft honderden kinderlevens gered


Misschien ken je deze populaire balpen nog van school, maar iedereen heeft er wel eens mee geschreven. Er zit een bijzondere functie in, die niet veel mensen kennen.

Advertentie

De Bic-pen

Deze balpen lijkt op elke andere, maar er is aan één klein detail aandacht besteed, waardoor er inmiddels al veel levens gered zijn. Kinderen staan erom bekend van alles in hun mond te stoppen, alhoewel volwassenen ook graag op pennen kauwen. De makers van deze Bic-pen hebben daar iets op bedacht.

Ervoor zorgen dat mensen geen pennen meer in hun mond doen, dat is lastig. Maar door het dopje een nieuwe design te geven inclusief een kleine handige functie heeft ervoor gezorgd dat er naar schattig honderden kinderlevens gered zijn in de afgelopen jaren. Deze vernuftige design-functie is in 1991 op de markt gebracht, maar tot op de dag van vandaag weten veel mensen niet waar het voor dient.

Vernuftig design…

Door een klein gaatje te maken in de dop van de pen, kan er na het inslikken nog steeds (een beetje) adem gehaald worden. Dit zorgt ervoor dat er genoeg tijd zou moeten zijn totdat de ambulance arriveert. Als het dopje afgesloten zou zijn, dan kan er geen lucht meer doorheen met alle vreselijke gevolgen van dien.

Advertentie

Uiteraard is nog steeds het advies om niet te kauwen op pennen en kinderen goed in de gaten houden, maar we hebben wel weer wat geleerd vandaag over het nut van de gaatjes in Bic-pennen.

Lees ook: Zo zien de Harry Potter-sterren er 15 jaar later uit

log in

reset password

Back to
log in