12 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren


Via: flickr.com | Ed Vill, CC

In de jaren 80 en de 90’s kon je niet goed onderscheid maken tussen man en vrouw als zij de rug naar je hadden gekeerd. Lang haar kon en mocht gewoon. Mannen met lang haar waren toen hip, hot and happening. En waarom ook niet?! Overal had je idolen om naar op te kijken. En als jouw idool lokken als Rapunzel had, dan kon jouw koppie dat toch ook aan? Of had je deze fase over moeten slaan?

.

De langharige idolen van de jaren ’80 en ’90

We kennen allemaal Cousin It wel van The Adams Family. Ik denk dat het allemaal met hem begon. Hij was cool en had lang haar. Of hij in de jaren ’80 en ’90 massaal mannen inspireerde om hun haar te laten groeien, kan ik niet met zekerheid zeggen. Wat kan het anders zijn? Oh nee, ze dachten dat het mooi stond! Maar zeg nou zelf, als je nu deze idolen ziet, dat lange haar staat toch echt niet, of wel soms? 😉

Advertentie

1. Fabulous Fabio Lanzoni

Zwoel en sexy was die Fabio. ZO sexy dat hij pronkte op menig voorkant van de Bouqetreeks. Vond jij hem ook zo een lekker ding of was deze gladde jongen niet helemaal jouw ding?

Via: youtube.com (caption) | MyTalkShowHeroes

2. Hulk Hogan

De ultieme blonde stoot was natuurlijk Hulk. Fabio was iets wat je niet graag toegaf want dan gaf je toe dat je de Bouqetreeks las. Maar Hulk Hogan was verre van knap maar oef wat een haar. Goldylocks was er niets bij 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=EPwecExnIl8

3. Milli Vanilli

De grootste hoax in de muziekwereld. Wat een schande toen bleek dat de langharige idolen hun eigen liedjes niet inzongen! Nit dat die andere zo mooi klonk.

4. Krullenbol Slash

Ok, Milli en Vanilli waren niet het beste voorbeeld van langharige idolen. Maar je had natuurlijk ook Slash met zijn wilde bos krullen. Omdat ik die ook heb, is dit voor mij de coolste dude uit de lijst.

Via: flickr.com | Ed Vill, CC

5. Michael Jackson’s wilde haren

Over krullenbollen gesproken. Als wij het hebben over mannen met lang haar, dan mogen we de King of Pop natuurlijk niet vergeten. Met zijn curly veroverde hij heel de wereld. Hoeveel potten haarspul zou hij jaarlijks nodig hebben gehad om de mooie lokken zo te houden?

Michael Jackson Net Worth

We weten allemaal dat er van die mooie krullen niets overbleef en het is gezien de huidige commotie rondom zijn documentaire ook sterk de vraag of zijn wilde haren nu zo leuk waren. Zijn laatste coupe vond ik zelf het minst… De afro, daarentegen, was tha bomb!

Jackson 5 - Michael Jackson

Advertentie

6. Soul Glo

Lang blond haar was hip, maar voor Afro-Amerikaanse mannen was er Soul Glo. Lekker veel vet in je haar, allerlei geurige extraatjes erbij, een flinke pot hiervan en daarvan en je kapsel was hét. Het kostte deze mannen veel geld en onderhoud en als ze opstonden, lieten ze een vette plek achter, weet je nog? 😉

We hebben nog 6 langharige 80’s/90’s goden voor je op de volgende pagina. Uiteraard mag daar onze eigen Ruud niet ontbreken… (zie 8.)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!