Spaarde jij deze Beverly Hills 90210 meuk vroeger ook?


Brandon, Brenda, Kelly, Dylan, Steve, Donna en David. Als je die namen herkent, dan heb jij vroeger ook gekeken naar Beverly Hills 902010. Maar als je die hard fan was, zoals ik, dan had je een ware Beverly Hills obsessie en die ging verder dan kijken…

Beverly Hills 90210: verslavend!

 
Als je niet zonder je wekelijkse dosis Beverly Hills drama kon, als je dagelijks behoefte had aan deze tieners/ jong-volwassenen, dan was er nog tastbare meuk. Heel veel Beverly Hills 902010 merchandise, passend bij de popcultuur die toen in opkomst was. De show was razend populair, iedereen had het er de volgende dag over. En de Beverly Hills meuk was niet aan te slepen, zelfs hun kleding was (toen) cool…

Aan welke Beverly Hills 902010 merchandise gaf jij je laatste guldens en franks uit? We hebben 10 nostalgische zaken van vroeger, naast de bekende videobanden, cassettes of CD’s. Welke herken (of mis) jij? Laat het ons weten in een reactie onderin.

Ken je de Beverly Hills 90210 intro (met gitaar) nog?

We kunnen natuurlijk niet beginnen, zonder die nostalgische coole intro. Kun jij hem nog meezingen?

Advertentie

1. De 90210-poppen

 
Speelgoedmaker Mattel bracht in de jaren ’90 een serie poppen uit van de serie. Iedere hoofdrolspeler (behalve Steve en David) had een eigen pop die levensecht leek. Zo was ik zelf trotse eigenaresse van de Dylan Doll. Deze had net als de echte Dylan veel om over na te denken dus de rimpels op zijn voorhoofd waren prominent aanwezig.

Als je nog een pop in je collectie mist, dan kun je voor een paar tientjes via Ebay alle poppen opkopen. ‘A dream come true’ voor de echte fans 😉!

2. Beverly Hills Kauwgom

Kauwgum kanen was vroeger een leuke bezigheid. Daar speelden de makers van de serie Beverly Hills 90210 goed op in. Samen met kauwgomfabrikant Amurol, werd kauwgum met stickers van de serie op de markt gebracht en ja hoor, ook die sloegen aan bij het jonge publiek. Ze waren voor de losse verkoop, wat betekende dat ze eigenlijk ontzettend duur waren.

Voor 1 Beverly Hills 902010 kauwgompje betaalde je bijna evenveel als een heel pak Donald Duck kauwgom!

3. Die posters boven je bed

Vroeger hingen alle kinderkamers vol met posters van popidolen. Vaak hing er ook een poster van Beverly Hills 90210 tussen. Er was een groepsfoto die op bijna alle officiële merchandise werd gebruikt. Hing deze ook op jouw kamer?

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

4. 90210-textiel

Sliep je vroeger onder een Beverly Hills 90210 dekbed? Had je een trui of t-shirt van de serie met alle hoofdrolspelers erop? Je was echt cool als de echte had natuurlijk. Er waren ook veel fake t-shirts bijvoorbeeld. Als je een echte had, doorstond het 1001 wasbeurten zonder vaal te worden, want die wilde je toch wel iedere schooldag aan.

En als je er nog steeds eentje wilt, je kunt ze nog steeds nieuw en gebruikt online aanschaffen. Misschien leuk voor als je met een groep vrienden van toen een Beverly Hills 90210-marathon maand inlast.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Advertentie

5. Stickerboek met spaarplaatjes

Ieder seizoen kwam er ook een stickerboek van Beverly Hills 90210 uit. Het stickerboek zelf was een soort herhaling van het afgelopen seizoen. Het doel was natuurlijk om al die stickers te verzamelen. Dat kon op 2 manieren, meteen alle vellen in één keer kopen of losse zakjes waar een paar in zaten. Bij het laatste duurde het natuurlijk langer om de juiste stickers te sparen om een vol boek te krijgen, maar ja kon jij met je zakcentjes alles in één keer kopen? En dat was toch ook niet spannend?!

We hebben nog meer op de volgende pagina… wat dacht je van die schooltas? (zie #6)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Zuleikha Meijen

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!