14 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest!


Heb jij de nieuwe film ‘Beauty and the Beast’ al gezien in de bioscoop en was je weer even helemaal terug in de oude Disney tekenfilm met je hoofd? Dan wil je deze 14 weetjes echt NIET missen!

Advertentie

Op dit moment draait de film Beauty and the Beast in de bioscoop, met in de hoofdrol Emma Watson. Hoewel dit een prachtige film is, zijn we vooral dol op de tekenfilm uit 1991. We kunnen waarschijnlijk allemaal de liedjes meezingen, zoals ‘Belle en het beest’ en ‘Kom erbij’, maar er zijn ook dingen die je nog niet wist. Wij hebben 14 dingen op een rij gezet, die jij nog niet wist over deze prachtige tekenfilm.

1. Leeftijd van het beest

Het beest werd vervloekt, omdat hij de heks niet binnenliet. Maar wist je dat het beest heel erg jong was? De vloek duurt namelijk een decennium en zou ophouden op de dag dat de prins 21 jaar oud was. Dat betekent dat de prins de heks niet binnenliet toen hij nog maar 11 jaar oud was.

heks belle en het beest

2. Kom erbij

Het liedje ‘Kom erbij’ (of ‘Be our guest’) wordt in de film gezongen voor Belle. Het was eerst de bedoeling dat dit voor Maurice, de vader van Belle werd gezongen.

3. Oscar

Belle en het Beest was de eerste animatiefilm die een nominatie kreeg voor de Oscar voor de Beste Film. Silence of the Lambs won deze prijs uiteindelijk.

Oscar belle en het beest

Advertentie

4. Het boek van Belle

Er zijn veel discussies over het lievelingsboek van Belle. Niemand weet precies wat dit voor een boek is, maar op het plaatje zien we duidelijk iemand met dezelfde jurk als Belle.

5. Gaston en het boek van Belle

Hoewel we eerder gezien hebben dat er plaatjes in Belle’s boek staan, zegt Gaston dat het geen leuk boek is, omdat er geen tekeningen in staan.

6. Betekenis van de namen

In Belle en het Beest hebben veel karakters een Franse of Engelse naam. Alle namen hebben een betekenis! Zo betekent Belle schoonheid. Het paard in de tekenfilm heet Philippe en dat betekent ‘liefde voor paarden’. En LaFou betekent ‘de gek’.

Lafou

Advertentie

7. Bambi’s moeder

De moeder van Bambi is te zien in de openingsscene van Belle en het Beest!

log in

reset password

Back to
log in