17 dingen die in Back to the Future correct voorspeld werden


De Back to the Future films kennen we allemaal wel! In deze films gebruiken Dr. Emmett Brown en Marty McFly een auto om door de tijd te reizen. Zo konden we in de jaren 80 al een kijkje nemen in het jaar 2015. Zelf strikkende schoenen, 3D-films en vliegende auto’s zagen we in de film voorbij komen, maar welke futuristische uitvindingen uit Back to the Future zijn daadwerkelijk waargemaakt? Wij zochten het uit!

1. 3D films

In Back to the Future’s 2015 zien we dat er een 3D versie van Jaws in de bioscoop draait. Tegenwoordig draaien er bijna meer 3D films in de bioscoop als normale films.

Advertentie

2. Hologrammen

Bij diezelfde bioscoop in de film zien we een gigantisch hologram van een haai. Ook worden mensen in het café bediend door hologrammen. Nu is het niet zo dat hologrammen overal te zien zijn, maar het is zeker mogelijk. Een paar jaar geleden werd Tupac door middel van een hologram op het podium gezet.

3. Buienradar

In de film besluit Marty Mcfly nog eventjes in de auto te wachten omdat het gaat regenen. Dit nieuws krijgt hij door via zijn horloge.

Tegenwoordig bestaan er honderden apps waarmee je de weersvoorspellingen kunt bekijken. Buienradar is voor Nederlanders waarschijnlijk de bekendste.

4. ‘Back to the Future’ en Hoverboards

In de film komen de coolste hoverboards voor! Helaas worden hoverboards op het moment (nog) niet op grote schaal gemaakt.

Wel is er een prototype, welke onlangs nog werd getest door de enige echte Tony Hawk. Bekijk de video hieronder!

5. Bellen met je bril

Ze zijn aardig prijzig, maar ze bestaan. Met de Google Glass van tegenwoordig heeft Back to the Future ook dit correct voorspeld!

Zo ziet hij er tegenwoordig uit:

Advertentie

6. Automatische schoenveters

Tja, wie wil er nu veters strikken als het ook automatisch kan?!

Nike was al een tijdje druk bezig met de ontwikkeling van deze schoen. Hij ziet er misschien iets anders uit, maar het idee is hetzelfde. Bekijk hieronder een video waar niemand minder dan Cristiano Ronaldo deze schoen uitprobeert!

We hebben meer op de volgende pagina! Wat dacht je van de tablets in #10?


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!