Dit gebeurde achter de schermen bij ‘De Fabeltjeskrant’…


Vele kinderen zijn ermee groot gebracht: Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant. Waarschijnlijk weten maar weinig hoe het er achter de schermen aan toe ging…

Advertentie

 

In het Grote Dierenbos speelde het zich allemaal af. Het nieuws over alle gebeurtenissen van de dieren werd altijd voorgelezen door de bekende Meneer de Uil. En er gebeurde nogal wat! De poppenserie, waarin o.a. Juffrouw Ooievaar en Meneer de Raaf en Zaza Zebra hun opwachting maakte, behoorde tot de best bekeken televisie-series uit die tijd en werd in 2005 zelfs bekroond tot Beste Kinderprogramma aller tijden!

Intro de Fabeltjeskrant

Waarschijnlijk kennen velen de intro nog wel (en kunnen deze nog meezingen). Ook zijn er in de loop der tijd grappige varianten op gekomen, met spinnen in onderbroeken etc… Even het geheugen verfrissen:

Advertentie

Achter de schermen bij de Fabeltjeskrant

Waarschijnlijk is niet iedereen op de hoogte hoe de poppenserie op poten is gezet. Zoals je hieronder ziet, kun je zien dat er nogal wat werk bij komt kijken!

De stemmen van de Fabeltjeskrant

De dames en heren van de ‘Stemmen van Toen’ hebben een geweldige reportage gemaakt van de stemmen achter alle dieren van het Grote Dierenbos. Geniet hier van de geweldige stemmen van de Fabeltjeskrant:

Advertentie

 

Vond je die leuk, vergeet dan niet dit artikel te delen en volg ons op Facebook!

log in

reset password

Back to
log in