30 dingen die je nog NIET wist over Harry Potter (+Bonus!)


Harry Potter kende veel magie en geheimen, maar de films zelf kunnen er ook wat van! Wist jij deze 30 dingen al?

We hebben de Harry Potter films allemaal al tientallen keren gezien en ook de boeken staan in menig boekenkast. Je hoort er eigenlijk niet bij als je GEEN fan was van Harry en zijn schoolgenoten. Ben jij een echte fan en ken jij alle toverspreuken uit je hoofd? Dan zul je misschien denken dat je alles, maar dan ook alles over Harry Potter weet. Dat dachten wij ook, tot we onderstaande feitjes op internet tegenkwamen. Wedden dat je onderstaande 30 dingen nog niet wist over Harry Potter?! Ze staan op willekeurige volgorde!

Advertentie

1. Harry zijn volledige naam…

De volledige naam van het hoofdpersonage is ‘Harry James Potter’ en hij is  geboren op 31 Juli 1980. 31 Juli is ook de geboortedatum van J.K. Rowling, alleen is zij geboren in het jaar 1966.


2. Niet zo maar een nummer…

Het nummer dat Harry Potter en Arthur Wemel invoeren in de telefooncel om naar het Ministerie van Toverkunst te heeft een speciale betekenis! De letters onder de nummers  6-2-4-4-2 lezen namelijk M-A-G-I-C – Magic !

3. Voldemort was 71 jaar toen hij overleed (2 mei 1998)


Advertentie

4. Sneep in het echt!

Het personage van Professor Sneep is grotendeels gebaseerd op J.K. Rowling’s scheikundeleraar van vroeger!

5. Help! Brand!

Tijdens de opnames van Harry Potter en de Relieken van de Dood brak er brand uit op de set! Deze brand ontstond toen ze op de set met explosieven bezig waren. Dit was natuurlijk niet gepland en er was dus ook geen toverspreuk om de brand te blussen. Er waren maar liefst 6 brandweerploegen nodig om de vlammen onder controle te krijgen. De hele cast werd geëvacueerd. Gelukkig raakte niemand gewond!

Advertentie

6. Fred en George Wemel zijn jarig op 1 april!

Grappig, toch? De exacte geboortedatum van deze lollige tweeling is 1 April 1978!

log in

reset password

Back to
log in