24 dingen die je nog niet wist over de Leeuwenkoning (Lion King)!


De Lion King (De Leeuwenkoning) is een van de meest geliefde Disney animatiefilms. We hebben deze film vroeger allemaal wel gezien. Maar er zijn ook een hoop dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Leeuwenkoning. Wist jij deze 24 weetjes al?

De Lion King is voor veel mensen de meest favoriete Disneyfilm. We zwijmelen bij Simba die Koning wil worden, we huilen als Simba’s vader dood gaat en we lachen om Timon en Pumbaa. Maar er zijn ook een hoop dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Leeuwenkoning.

1. Maken van de tekeningen

Om de tekeningen van de leeuwen te maken, kwam er een echte leeuw in de studio. Ook gingen de tekenaars vaak naar de dierentuin om schetsen te maken die zo realistisch mogelijk waren.

leeuw

Advertentie

2. Meer dan een miljoen tekeningen

In totaal waren er meer dan een miljoen tekeningen gemaakt om de Lion King te maken.

3. Het is de best verkochte video allertijden

De videoband van de Leeuwenkoning werd in totaal ruim 55 miljoen keer verkocht en dit is een record!

lion king video
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

4. De filmmuziek

Ook de cd met de filmmuziek brak alle records tijdens de verkoop. Deze werd namelijk 10 miljoen keer verkocht. Zo vaak werd de filmmuziek van een animatiefilm nooit eerder verkocht.

filmmuziek lion king
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

5. Pocahontas

Disney had verwacht dat de film Pocahontas het veel beter zou doen in de verkoop. Daarom werd een B-team van tekenaars op de Leeuwenkoning gezet.

Advertentie

6. Scar

Scar was in eerste instantie geen familie van Mufasa, later werd besloten dat het beter was voor het verhaal als ze wel familie waren.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Suzanne Peters

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!