19 winkels die uit het straatbeeld verdwenen zijn, ken jij ze nog?


Door De originele uploader was Kira Nerys op de Duitstalige Wikipedia - Verplaatst vanaf de.wikipedia naar Commons., CC BY-SA 3.0, Link

De afgelopen jaren zijn er heel wat winkels uit ons straatbeeld verdwenen. Wij hebben 19 ‘verdwenen’ winkels voor je op een rij gezet, ken jij ze nog?

Weet je nog dat je boodschappen deed bij de C1000 of de Konmar? Allebei hebben ze de supermarktoorlog niet overleefd. En er zijn nog veel meer winkels waar je ooit je spullen gekocht die nu niet meer bestaan. En nr 1 is misschien wel de bekendste….

1.Vroom & Dreesman

Wie kent dit warenhuis niet? De V & D was meer dan honderd jaar een begrip in Nederland. Alles wat je nodig had kon je in deze winkel kopen: kleding, cd’s, woonaccessoires, juwelen en ga zo maar door. Je kon er zelfs lekker een hapje en een drankje doen!

Vroom en Dreesman

Advertentie

2. Free Record Shop

Nog zo’n bekende keten die niet meer bestaat. Bij de Free Record Shop kocht je je eerste singletje of die ene vette plaat. En sommigen gingen er naar toe (om úren in de rij staan…) voor een handtekening van bijvoorbeeld Marco Borsato…

Signeren Free Record Shop 009

3. vanLeest

In dezelfde categorie als #2: muziek, films en computerspelletjes. Ook de winkels van vanLeest zie je nergens meer. En dat is ook niet zo gek…. vanLeest was eigendom van de Free Record Shop Holding en gezien deze failliet is…

Logosolusa

4. Megapool

Bij Megapool kon je terecht voor elektronica en witgoed. Er schijnt nog wel een webshop te zijn, maar een Megapool-winkel binnen lopen, dat gaat niet meer.

simpelweg_megapool

5. de Harense Smid

Een aantal Megapool-winkels werden overgenomen door de Harense Smid.  Maar algauw na die overname heeft ook de Harense Smid een heel aantal winkels moeten sluiten.

De Harense Smid bezuinigt

Advertentie

6. Edah

Ook de Edah overleefde de supermarktoorlog niet

Door M.MinderhoudEigen werk, CC BY-SA 3.0, Link

Deze lijst is nog veel langer, lees daarom snel op de volgende pagina verder.


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Lieve Huijs-La Haye

3 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!