Hoe is het nu 19 jaar later met ‘Abeltje’? (+foto’s)


Het is alweer bijna 19 jaar geleden dat de film Abeltje uitkwam met in de hoofdrol Rick van Gastel. Wij zochten uit hoe het nu met hem gaat.

Advertentie

De film Abeltje

Kunnen jullie je de film Abeltje uit 1998 nog herinneren! Deze schattige ‘liftboy’ veroverde de harten van vele tienermeisjes. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van de bekende Nederlandse schrijfster Annie M.G. Schmidt, was een groot succes! Weten jullie weer welke film het is?

Kwartje nog niet gevallen? Deze film gaat over het jongetje Abel, die een nieuw baant krijgt als liftjongen in een groot warenhuis. Het werk is vrij gemakkelijk er is alleen 1 ding wat hij beslist niet mag doen – op het groene knopje drukken!

Advertentie

Oh, Oh!

Je raadt het al… Abeltje doet het toch! Vervolgens vliegt Abeltje met gevulde lift het gebouw uit. Samen met het prachtige meisje Laura, juffrouw Klaterhoen en meneer Tump beleeft Abeltje de spannendste avonturen. Hieronder de trailer van deze klassieke Nederlandse film!

De rol van Abeltje is vertolkt door Rick van Gastel. In eerste instantie zou de hoofdrol nog worden toebedeeld aan Olivier Tuinier (bekend van het Zakmes), maar deze hij was inmiddels te oud bevonden. Toentertijd was Abeltje (of ja… Rick dus) natuurlijk verschrikkelijk populair en kon hij bijna niet rustig over straat lopen. Hieronder een televisiefragment uit 2007 waarin de toen al een stuk oudere Rick te zien is. Hij geeft aan naar de toneelschool te gaan en zich volop op een acteer carrière te richten!

Advertentie

Hoe gaat het nu met Rick?

Wat is er van Rick terechtgekomen? Acteert hij nog steeds of doet hij nu iets anders voor de kost? Dat lees je op de volgende pagina!

log in

reset password

Back to
log in