Naar deze 13 geweldige tekenfilms keek jij vroeger zeker ook!


8. Alfred Jodocus Kwak

De meest populaire eend van Nederland zag het levenslicht in in 1976 toen hij verscheen in een kindermusical. Alfred werd enorm populair door de tekenfilmserie die van 1989 tot 1991 te zien was. Ken je de tune nog?

Advertentie

Maar de eindtune is waarschijnlijk bekender voor je:

9. Calimero

‘Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk! O nee!’ Wie kent deze uitspraak niet? Hij werd regelmatig geuit door het zwarte kuiken Calimero. Hij komt uit een gezin met allemaal gele kuikens dus het leven valt niet mee voor hem. Calimero heeft de dubieuze eer dat er een heel complex naar hem is vernoemd. Als een land, een organisatie of een persoon zich te kort gedaan voelt of zich niet serieus genomen voelt vanwege zijn geringe omvang spreekt men van het Calimerocomplex. Wist jij trouwens hoe de eerste dag van Calimero verliep?

10. Maple Town

Vroeger spaarden we fleurig geklede konijntjes en beertjes en we stopten ze in al even fleurige huisjes. Het waren de figuren uit Maple Town, een van oorsprong Japanse serie. De serie liep bij ons van 1989 tot 1991.

Advertentie

11. Doctor Snuggles

Doctor Snuggels is een opgewekte, oude uitvinder die in een bijzondere magische wereld woont met pratende dieren. Hij doet allerlei rare uitvindingen zoals Pluutje en de Ruimte- plof –plof, maar hij is vaak ook bezig met het helpen van dieren en mensen in nood.

12. Heidi

Heidi woont bij haar grootvader Opa Alp in de Alpen. Eerst is ze bang voor hem want hij is vrij nors en ruw. Maar Heidi komt erachter dat hij aardig is en ze bouwen een hechte band op totdat Heidi bij een rijke familie in de stad gaat leven. Hier is ze een speelkameraatje voor Clara die in een rolstoel zit. Heidi krijgt echter heimwee en mag uiteindelijk naar haar Opa terugkeren. Clara komt daar ook en leert langzaam weer lopen.

Advertentie

13. Tovenaar van Oz

In welke vorm is De Tovenaar van Oz niet verschenen? Natuurlijk was er dus ook een tekenfilm van. In de Nederlandse versie werd Dorothy Doortje en ze woonde niet in Kansas maar in Kaatsheuvel. Het maakte de serie niet minder leuk.

Hoeveel van deze tekenfilms ken jij nog van vroeger? Vond je dit leuk, vergeet het dan niet te delen (vinden we leuk)!

log in

reset password

Back to
log in