12x een nostalgisch ‘dagje uit’ als kind!


Vrije dagen waren als kind natuurlijk fantastisch. Nog leuker waren deze dagen als het hele gezin vrij was en er een dagje uit gepland was. Hieronder 12 dagjes uit die jij vroegere helemaal geweldig vond!

Dagje uit

Dagjes uit waren helemaal geweldig! Of het nu een kinderfeestje was, een activiteit op een vrije dag of een dagje uit met school, het maakte helemaal niets uit. Je keek weken naar deze dag uit en zorgde de avond van te voren dat je kleren netjes klaarlagen zodat je heerlijk wakker kon worden op deze speciale dag! Hieronder 12 dagjes uit die jij vroeger helemaal geweldig vond!

Advertentie

1. Het Land van Ooit

Het land van Ooit vond je als kind geweldig! Dit magische pretpark bestaat helaas niet meer (snik, snik), maar vroeger was dit een van de populairste pretparken van Nederland. In dit park waren kinderen de baas en mocht (bijna) alles! De mascotte van dit park heette Kloontje en als kind vond je haar helemaal geweldig!

Lees ook: Hoe gaat het nu met ‘Kloontje’ uit het Land van Ooit?!

2. De Kermis

Een paar keer per jaar was het zo ver: de kermis is in de stad! Je kreeg van je ouders een paar centen en was uren zoet. Het spookhuis, het reuzenrad en je at natuurlijk suikerspinnen!

Kermis

3. Duinrell

Voor zwemplezier ging je naar Duinrell! Hier kon je heerlijk zwemmen en ze hadden de coolste glijbanen!

zwemfabriek - swim factory

Advertentie

4. Nemo

Dit vond je als kind het leukste museum van het land! Hier leerde je al spelenderwijs over allerlei wetenschappelijke kwesties.

Nemo

5. Artis

De oudste én leukste dierentuin van het land! Hier kon je ‘s werelds mooiste diersoorten bewonderen en je at in de middag een heerlijk patatje met!

Artis

Advertentie

6. Bioscoop!

Af en toe werd je door je ouders verrast met een leuke filmavond! Heerlijk popcorn eten terwijl je de nieuwste disneyfilm bekeek!

We zijn nog niet klaar! Durfde jij in alle attracties van nummer 9?


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!