12 geweldige herinneringen aan het nostalgische ‘Tik Tak’!


Via: screenshot Tik Tak

Tik Tak werd uitgezonden van 1981 tot en met 1991 op de BRT (VRT nu). Het programma werd één van de langstlopende televisieprogramma’s van de publieke omroep en was een waar succes bij de kinderen van toen en van vandaag. Tik Tak stond gekend omwille van zijn repetitieve mix van kleuren, beweging en muzikale ritmes.

Herhalingen van Tik Tak werden nog uitgezonden tot in 2006 in België op Ketnet maar, maar toen verdween het programma voorgoed van de beeldbuis, maar niet uit ons geheugen. In Nederland werd het programma uitgezonden op TROS, Kindernet en daarna de KRO.

Omdat het programma zoveel jaar draaitijd heeft gekend, geven we je 12 geweldige herinneringen eraan! Geniet ervan!

1. Het huisje met de tikkende klok

Op het liedje ‘Daar buiten loopt een schaap’ werd de jonge jeugd verwelkomt. Heel logisch dat het liedje gekozen werd want je mama zong dat ook altijd bij het slapen gaan.

Advertentie

2. Welk dier komt er nu?!

De spanning zat er al vanaf het begin in… Waar sluit de rij mee; welk dier komt na de schaapjes? “Komt de hond of niet?!” En als ie kwam, was je dag METEEN goed! Hier 5 verschillende intro’s op een rijtje:

3. Het eetmomentje

Wellicht had je net gegeten of was je bezig aan de maaltijd, maar daar trok Tik Tak zich niets van aan. Kort na de opener zag je een jongen of een meisje een lekkere boterham verorberen of was het een ei? Heerlijk!

4. Heel wat rare vormen

Als je nog niet prettig gestoord was dan, zal dit nu wel zo zijn. Herken je deze fantastische vorm nog die regelmatig veranderde van kleur en vorm ?

5. Het kindje uit te jaren ’50

We hopen dat jij beter gekleed was, maar de kindjes uit het programma waren altijd oubollig gekleed (zoals de oma’s en opa’s er toen vaak bij liepen). Geweldig om te zien, maar we zouden het niet graag aan hebben…

Advertentie

6. Raad het plaatje

Wist jij altijd wat het was? Kon jij de plaatjes raden na de 6 verscholen afbeeldingen? Nee? Ja? Kun je deze raden?

Wat dacht je van ‘de zwarte schim’? (zie #7)


Herkenbaar? Deel het met je vrienden!

Redactie

Als hoofdredactie van EnToen.TV heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Leuk & herkenbaar?

Volg ons en schrijf je in voor onze GRATIS nieuwsbrief met nòg meer jeugdsentiment en nostalgie!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!

Welkom op EnToen.TV!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!