Deze 12 geweldige feitjes wist je vast nog niet van ROSEANNE!


5. Posters

Joss Whedon, een groot fan van comics (later zou hij The Avengers maken) vond het ook leuk om posters van verschillende comic books waar hij van hield op te hangen in de slaapkamer van Darlene. Als je goed kijkt, zie je ze hangen.

Advertentie

6. Foutje, bedankt

Roseanne Barr werd door haar serie steeds bekender en daarmee ook rijker. Dit gaf haar genoeg reden om ook het een en ander aan haar gezicht te laten verbouwen. Echter, tijdens een van die operaties lette een chirurg niet goed op en verloor een scalpel. Daarna naaide hij haar gezicht weer dicht. Au. Natuurlijk moest dit er later weer uitgehaald worden, waardoor het gezicht van Roseanne een paar ongewilde littekens kreeg. Om dit te verbergen, had ze in de show veel make-up op, alleen werd haar gezicht daardoor te oranje. Ai. Laten we hier maar geen foto van tonen. Dus op naar nummer 6.

7. Wie houdt er niet van mais?

Waarom weten we niet, maar in elke aflevering wordt er wel gepraat over mais of is het ergens te zien.

8. Ken ik haar niet ergens van?

Laurie Metcalf, de zus van Roseanne doet ook de stem van de moeder van Andy in Toy Story.

9. I kissed a girl and I liked it

Nu kijken we er waarschijnlijk niet meer van op, maar in de jaren 90 was er nog nooit een vrouw geweest die openlijk op televisie een andere vrouw kuste. De studio was er in eerste instantie op tegen, maar Roseanne maakte al snel duidelijk dat er niets mis was met een kus. 30 Miljoen mensen keken mee.

Advertentie

10. Rolmodel

Roseanne was een van de eerste series waarin karakters uit de kast kwamen. Roseanne wilde perse homosexuele karakters in haar serie omdat haar echte broer en zus homosexueel zijn. Daarmee wilde ze aantonen dat er totaal niets mis is met homosexualiteit. Kuddos Roseanne!

11. De zaak van de twee Becky’s

De kinderen die aan de serie meededen moesten natuurlijk ook naar school, maar hoe werd dat opgelost? Simpel, dochter Becky (Lecy Goranson) werd ingeruild voor een nieuwe Becky (Sarah Chalke). Logisch toch? Maar later werd het toch wat onduidelijker omdat de orginele Becky soms weer in de serie terugkwam. Tijdens de laatste paar seizoenen van Roseanne wisselden de twee actrices elkaar soms voor de grap af.

Advertentie

12. Never change a winning team

De serie Roseanne werd een groot succes omdat iedereen in de serie arm was. Alle grappen draaiden om die situatie. Maar in seizoen 9 veranderde dat. De familie won toen veel geld in de loterij, waardoor alles in de serie veranderde. Roseanne kwam zelf met die aanpassing omdat ze de amerikaanse rechten van de engelse televisiehit Absolutely Fabulous had gekocht, maar niemand wilde er een serie van maken. Daarom veranderde Roseanne haar show in haar eigen eigen Absolutely Fabulous.

Omdat Roseanne niet zeker wist of iedereen de ‘grap’ zou begrijpen, kregen de origenele sterren van Absolutely Fabulous een rol in een aflevering:

Helaas doken de kijkcijfers omlaag, dus zaten de schrijvers met hun handen in het haar. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor de het-is-allemaal-een-droom oplossing. Erg afgezaagd, maar het werkte. En zo werd de serie Roseanne op een waardige manier afgesloten

Toen en nu

Laten we afsluiten met een leuk filmpje waarin te zien is hoe iedereen er tegenwoordig uitziet.

 

log in

reset password

Back to
log in